Derfor er det vigtigt med en god plæneklipper

Trænger I til en ny plæneklipper? Hvis din plæneklipper er slidt og ikke fungerer optimalt, kan det være fysisk hårdt og tidskrævende at slå græsset. Mange ønsker en flot græsplæne, hvilket kræver vedligeholdelse, herunder at græsses slås jævnligt. Få inspiration og læs om forskellige valgmuligheder af plæneklipper samt tips til en grønnere græsplæne.

Få den rette model af plæneklippere

Idet de fleste har græs i haverne, er det et af de mest anvendte haveredskaber, og derfor er plæneklipperen et vigtigt redskab. Dermed er det ikke uden betydning, hvilken plæneklipper du har. Plæneklippere fås i flere modeller, som dækker forskellige behov.

Når du skal vælge en plæneklipper, bør du overveje hvor stort et areal af en græsplæne, græslåsmaskinen skal kunne slå. Har du en større græsplæne, kan det være hårdt med en plæneklipper, som anvendes med håndkraft. Selvom en motordrevet plæneklipper er dyrere, vil pengene være givet godt ud på længere sigt. Du vil nemlig kunne spare tid og kræfter ved at vælge en, som drives på batteri, benzin eller el. Se udvalgt her og få et godt overblik over de forskellige modeller.

Rotorklippere: Græsslåningen foregår i et hastigt tempo og med en klinge eller kniv. Plæneklippere af denne model fås både som batteri-, benzin- eller eldrevne. Netop den høje hastighed kan medføre flossede ender på græsset.

Vertikalskære: Modellen har flere klinger og kan både benyttes til vertikalskæring og til plæneluftning. Ydermere en plæneluftervalse og opsamler, der løbende samler græsset og mosset op. Den kan dermed både fjerne mos og sammenfiltret græs.

Cylinderklippere: Denne model er mere prisvenlig, da den er billigere end rotorklippere og vertikalskærer. Det skyldes, at den ikke har en motor og derfor bruger man sin håndkraft. Den giver en flot og jævn græsplæne, da snittet bliver ensartet med klingen.

Tips til at holde græsplænen grøn og pæn

Læs her udvalget af tips til, hvordan du holder din græsplæne pæn, da der netop er flere tips, som kan hjælpe.

  • Plæneklippere er vigtige, netop når kommer til at få en glansfuld græsplæne, er det vigtigt at græsses slås jævnligt. Det kan være lidt forskelligt, hvor ofte det skal slås.

  • Giv din græsplæne organisk gødning 1-2 gange om året, som tilføjer nærringstoffer til din plæne.

  • Fjern mos, som forhindrer græsset i at gro. Her kan du benytte en vertikalskære, som effektiviserer processen. En anden mulighed er at benytte en rive, hvilket er mere tidskrævende.