

Ja, det er et godt spørgsmål, ikke? Der kommer nemlig ikke færre muligheder på markedet, og det kan derfor virke ret uoverskueligt at tage stilling til, hvad der er bedst til netop dit hus. Nedenfor finder du en beskrivelse af nogle af mulighederne, så du forhåbentligt får et lidt bedre overblik, inden du træffer en beslutning.
Hvad har du at gøre med?
Når man flytter ind i et hus, som har været beboet før, er der helt sikkert allerede installeret en eller flere varmekilder. Om disse varmekilder er tilstrækkelige for dig eller jer, der nu overtager huset, er op til jer at bedømme. De fleste ældre huse har radiatorer og nyere har måske endda gulvvarme. Disse kan være tilstrækkelige, men de kan også være dyre i længden. Her kan du overveje at montere en varmepumpe, som er til for at sparre energi. Luft vand varmepumpe inkl. Montering kan betale sig for dig, som har ovenstående energikilder, men som ønsker at sparre på energi uden at skulle ud i store etableringsomkostninger. For at kunne bruge en luft vand varmepumpe, skal du have et vandbåret varmeanlæg.
Den gode, gamle brændeovn
Hvis du godt kan lide hygge og old school stemning, kan du overveje en brændeovn som supplerende varmekilde. Brændeovne kan være meget smarte og også besparende, eftersom man tænker over hvornår og hvorfor, man tænder den. De bruges typisk kun i de kolde måneder og kræver desuden lidt arbejde for varmen. Dette er selvfølgelig kun, hvis du ønsker en klassisk brændeovn. Er du mere interesseret i et pillefyr, er det samme koncept- bare en anden ingrediens. En brændeovn eller et pillefyr er uafhængige af varmeanlægstyper, men kræver selvfølgelig en skorsten. Så der er lidt at tænke over, inden du vælger, hvad der skal installeres, så det ikke bliver alt for koldt næste vinter.