Isolering af loft – det bør du vide

Hvis du står overfor at skulle have isoleret loft, eller måske du blot overveje at få det gjort, så er der nogle ting, som kan være rigtig nyttige at vide på forhånd. Meget kan man undersøge selv inden isoleringen overhovedet påbegyndes, og på den måde er du så klædt på som muligt, til når dagen kommer!

Hvorfor overhovedet isolere loft?

Der er flere gode grunde til, hvorfor det er en god ide at efterisolere dit loft, men den helt primære er, at loftisolering hjælper til at holde på varmen. På den måde bliver der lagt en form for ekstra varmekapslende låg på huset, og på den måde undgår du, at der forsvinder varme op gennem loftet og taget på huset. Det er altså i stor grad afgørende for varmeregningen. Læs meget mere om loftisolering fra danskisolering.dk

Hvornår skal man efterisolere?

Som hovedregel er der et behov for at efterisolere dit loft, hvis du ikke i løbet af de sidste 20 år har fået foretaget isolering. Det er i sig selv en ret god rettesnor, men du kan også efterisolere loft, hvis der undervejs opstår et behov. Begynder du at fornemme stigninger i varmeregninger, selvom du ikke umiddelbart skruer op for varmen og har du medregnet eksterne stigninger? Så kan det være du skal få foretaget et isoleringstjek, der kan afgøre om det ville være gavnligt med efterisolering!

Det rent praktiske at tage med

Det er vigtigt at du vælger den rigtige form for isolering, når først du beslutter dig for at få efterisoleret. Med god loftisolering kan der som sagt være mange penge at spare. Foruden hvilken type isolering, der benyttes, er det også vigtigt at tage i betragtningerne, hvilket hus du bor i. Det er nemt at efterisolere et hus i 1 plan, men så snart det er 1½ eller 2 plan bliver det sværere!