Sådan gør du dit hjem smartere

Selvom vi ikke nødvendigvis tænker så meget over det til hverdag, bruger vi alle en slet ikke uvæsentlig del af vores tid på trivielle hverdagsting. Det kan være alt fra at tænde og regulere lyset i lamperne rundtomkring i huset, at trykke på knappen, som åbner carporten (hvis du altså har sådan en), at rejse sig op og skrue på termostaterne i alle dine rum og meget, meget mere.

Spar tid med automatisering

I alle disse nævnte tilfælde og en lang række andre ville du med fordel kunne automatisere ved at opbygge et såkaldt smart home med IoT, som står for internet of things – altså et netværk af forbundne genstande. For at kunne styre disse genstande på den smarteste måde, er det en idé at basere sin automatisering af hjemmet på et bestemt økosystem. Særligt tre systemer er dominerende på markedet i dag, og de er udbudt af hhv. Amazon, Apple og Google. De har alle et stort udvalg af understøttede enheder.

Hvis du vælger at gå med Googles system, vil det være en god idé at anskaffe dig en Google Nest, som er en lille smart-højttaler. Man kan forestille sig Google nest som en slags edderkop, som sidder i midten af nettet af smarte genstande; ved at snakke til Google Nest-enhederne kan du styre hjemmet og få det til at gøre lige, hvad du vil have det til. Eller det afhænger selvfølgelig af, hvilke IoT-devices, du har knyttet til Google Nest-netværket.

Det vil i øvrigt give god mening at sprede Nest-enhederne rundt i hjemmet, så du har fuld kontrol og et svar på hånden, uanset, hvor du er. For udover at styre ting i dit hjem, kan de også svare dig på alverdens spørgsmål. Måske kan den endda selv give dig nye tips til at gøre dit hjem endnu smartere!