Sådan kan du få hjælp til din graviditet

Føler du dig klar til at blive mor, og drømmer du om lyden af barnefødder, der løber over gulvet? Hvis du overvejer at tage det næste skridt og blive gravid, så kan du her finde nogle gode råd til, hvordan du kan finde hjælp til din graviditet.

Hvis du har svært ved at blive gravid

For nogle kan det være en besværlig rejse at blive gravid, og det kan der være mange grunde til. Der er kommet flere muligheder til end tidligere, så man kan få hjælp. Det kan blandt andet være kunstig befrugtning på en fertilitetsklinik, en rugemor eller adoptering, der kan hjælpe med at realisere drømmen om at blive forælder. Uanset om du er alenemor eller sammen med en partner, så skal du selvfølgelig gå med det forløb, du er mest tryg ved. Det kan eksempelvis være en god idé at booke en tid til konsultation for at høre om dine muligheder.

Støtte fra støttegrupper, familie og venner

Det kan være en stor omvæltning at prøve på at blive gravid eller at være det. Og her kan ens netværk spille en stor rolle i forhold til omsorg, støtte og praktisk hjælp. Måske først og fremmest din partner, som du kan dele glæden og rutsjebaneforløbet med. Din familie og venner kan også være en stærk støtte både før, under og efter. Det kan eksempelvis være til babytøjsshopping, de praktiske ting, der kan opstå undervejs og meget andet.

Ligesom mødregrupper kan det også være en idé for gravide at samles for at dele deres oplevelser eller være del af et fællesskab med andre, der er i lignende situation. Det kan fx være en god idé, hvis du føler dig alene i det og har brug for et netværk. Også Mødrehjælpen kan være med til at hjælpe en i forløbet.

Opfølgning med en jordemoder

Er du vordende mor og er ved at få en babybule, så kan du blive tilbudt en eller flere konsultationer hos en jordemoder. Det er op til dig, hvilken jordemoder du gerne vil have. Her kan både kemi og praktiske ting som afstand spille ind på, hvem du vælger.

En jordemoder kan hjælpe med støtte, gode råd og vejledning. Det kan være alt fra din graviditet, gener og barnets udvikling til fødslen, amning og morlivet. De står typisk for graviditetsundersøgelser og hjælper med fødslen, når du ligger i barselssengen, badekarret eller noget helt tredje.