Hvad er et strygemærke?

Hvis du er som de fleste, så ved du sikkert ikke hvad der menes med et strygemærke. Langt de fleste har en vag idé om det, men ved ikke helt hvorfor man går brug af denne type mærke. Du er ikke alene i din undren, og det er således på rette tide, at der bliver oplyst om denne type mærker, da grunden til at ens tøj har denne type mærke, faktisk giver ret god mening – når man først får det forklaret.

Hvorfor bruger man et strygemærke?

Mærket skal ganske enkelt markere hvis tøj der er tale om. Typisk vil mærket markere navnet på den person, som ejer tøjet, da der – specielt i børnehaver og andre institutioner – er store mængder af tøj, som ser ret ens ud. Hvad er det strygemærke? Man markerer personens eller barnets navn på tøjet, så der ikke kan herske nogen tvivl om, hvis tøj der er tale om. Du kan enten vælge at skrive fornavn, efternavn eller sågar telefonnummer på, så der ikke kan herske nogen tvivl om tøjets ejerperson, og at man ikke kommer til at tage det med hjem ved en fejl.

Sådan finder du et strygemærke – og vasker det

Mærkerne på tøjet er meget slidstærke, så du kan sagtens smide det i vasken uden at du behøver at tage særlige hensyn til om tøjet er sart overfor det ene eller det andet. Hele idéen med mærkerne er i grunden, at det skal være så slidstærkt som muligt, da det til syvende og sidst egentlig bare handler om, hvorvidt man kan aflæse navnet på tøjet eller ej – og så har mærket levet op til sit formål, nemlig, at man ikke kommer til at forveksle, hvis tøj der er tale om, og måske ender med at tage et andet barns tøj med hjem – få sat et mærke på dit barns tøj i dag.