Sådan finder du den rette hjælp, så misbruget ikke overtager kontrollen

Det er vigtigt at passe på sig selv og dem, man er omkring, og sommetider betyder det, at man må gøre mere, end hvad man selv regner for nødvendigt. Men når man har med misbrug, usunde, nedbrydende mønstre eller andre udfordringer, som forværrer din levestandard, at gøre, så er det vigtigt at søge hjælp.

Vind kontrollen tilbage

Sommetider, eller måske oftere, kan det føles som om, nogen andre eller noget andet har overtaget kontrollen inde i det styresystem, som har føringen i dit liv. Flere mistrives, og forskellige vilkår gør, at der er brug for flere håndsrækninger og hjælp til at finde tilbage til sig selv igen. Hvis du døjer med et alkoholmisbrug, psykisk kontroltab eller andet, som stjæler din følelse af kontrol og velvære, så er det enormt vigtigt at søge den hjælp, du har brug for.

Første skridt er at anerkende, at der er en udfordring, og at dit liv ville se anderledes og bedre ud, hvis der blev gjort noget. Når først du er indstillet på, at der skal ske noget, så vil det være meget lettere at tage det næste skridt. Der er rigtig mange muligheder for forskellige behandlingsmuligheder, terapi, samtaler og folk, som bare er der for at lytte og vejlede.

Undersøg mulighederne

Mulighederne er derude, så det er vigtigt bare at starte et sted, undersøge, hvad der tilbydes, spørge ind og så være åben for at få vejledning, så du kan få hjælp fra dem, som er erfarne inden for et specifikt område. Det kan være en hjælp at spørge ud hos nære i dit netværk, høre, om nogen kender eller kan anbefale noget bestemt, og ellers så gå på internettet og finde ud af, hvad der er af tiltag. Ofte kan man blive vejledt videre til det helt rette, hvis man er i tvivl, men rækker ud.