Jamen, hjemme hos os…

Hvis man kunne stille det der hold venner, der har tre børn, et helt ærligt spørgsmål, ville det nok være: Hvordan? Hvordan får I det til at hænge sammen? Hvordan forløber en almindelig hverdag hjemme hos jer? Hvordan går det med jeres parforhold? Hvordan skaber I ro uden en IPad? Når først, man har åbnet op for den snak, hælder man ud af uendelige spørgsmål, der alle sammen ender i den samme usikkerhed. Vi bærer alle rundt på den. Vi tænker alle, at alle de andre ved bedre og har styr på det hele. Men i virkeligheden, findes der ingen koder. Alle børn har hver sin dagsorden og alle har forskellige præferencer. Er det ikke skønt?

Det er da skønt, meeeen…

Gid man bare en gang imellem havde en formular, der kunne løse alle problemer med et fingerknips. Med flere børn i hytten, lever flere fantasier om, hvad der er sjovt og spændende, og det er ikke altid, de stemmer overens med hinanden. Heldigvis findes der legetøj til mange forskellige aldre og ønsker, for eksempel fra Little dutch. Om det skal være af træ, bomuld eller genanvendte materialer, så er der altså mange sager til mange forskellige aldre på hylderne. Et barn leger ikke kun med én ting. Et barn kan skifte retning, som vinden blæser. Det tager kun to sekunder at smide hele legetøjskassen ud over stuegulvet, for så at sætte sig i sofaen for at se fjernsyn.

Hvordan gør VI det?

I virkeligheden burde man tale om børnedilemmaer, som en fællesoverskrift med mange underoverskrifter. Alle, der har prøvet at skifte et andet barns ble, ved, at ingen børn er ens, og derfor kan man heller ikke sætte sig ind i hinandens problemer og løsninger uden at gå i detaljer. Overskuddet kommer først, når man har sluppet frustrationerne fri. Det er godt for både forældre og børn.