Derfor er typen af foder til din familiens bedste ven ikke ligegyldigt

Hunde er alment kendt som menneskets bedste ven, og deres rolle som kæledyr gør, at det i høj grad er os som mennesker – ejere, der står som ansvarlige for deres funktionsdygtighed og trivsel i deres liv. Kost har stor betydning for menneskets velfærd og vores krops vitalitet, og ligeledes har hunde nogle kostrelaterede målsætninger, der fremmer deres velfærd.

Makro- og mikronæringsstoffer

Der findes en række forskellige næringsstoffer, der alle er vigtige for menneskekroppen. Disse er opdelt i makronæringsstoffer og mikronæringsstoffer. Helt kort er makronæringsstoffer de tre uundværlige typer af energiomsættelig næring – kulhydrater, protein og fedtstoffer. Hertil er mikronæringsstoffer alle de vitaminer og mineraler, der også fremmer funktioner og generelt helbred i kroppen. Hunde kræver ofte en proteinrig diæt i kombination med de andre makronæringsstoffer. I mange typer hundefoder vil proteinindholdet derfor være højt. Derudover er det også vigtigt, at din hund opnår nogle målsætninger i forbindelse med mikronæringsstoffer, således at deres krop kan fungere optimalt. Derfor kan det være fordelagtigt at undersøge, hvad lige præcis din hund har brug for i kosten. Måske har den helbredsmæssige forudsætninger, der også er af betydning. Danskproduceret kost kan dermed have den fordel, at etiketten og kommunikation med producenten er mere gennemskuelig og gavnlig.

Kvalitet

Foruden næringssammensætningen kan det være essentielt at kigge på kvaliteten af hundefoderet. Danskproduceret hundefoder kan her være et pejlemærke for kvalitet, ligesom det er for de råvarer vi spiser. Dansk hundefoder kan derfor en måde at forkæle din hund og sætte fokus på dens velbefindende. Derudover har forbrug og produktion af Danskproduceret hundefoder, såvel som alt danskproduceret en gavnlig samfundsmæssig effekt. Penge der bruges i Danmark og bliver i det danske økonomiske kredsløb, styrker makroøkonomien og de danske borgere. Ligeledes kan være fordelagtigt at købe lokalt, så produktets klimaaftryk minimeres, hvilket også kan have en kvalitetsmæssig effekt på foderet.