Lær fire forskellige vinlande at kende

Er du begyndt at interessere dig for vin? Så har du sikkert fået lyst til at kigge nærmere på, hvilke lande der producerer vin. Det er der en del lande, der gør. I denne artikel kan du læse lidt om fire af dem, så du kan blive klogere på deres vin.

Tyskland

Vores tyske naboer har en lang tradition for at fremstille vin. Der bliver ikke fremstillet en stor mængde rødvin, men vinen, der bliver produceret, er til gengæld i en rigtig god kvalitet. Den mest udbredte rødvinsdrue i Tyskland er Pinot Noir. Der er typisk mere syre i de tyske rødvine, og vinen er lysere, fordi der er en tradition for at lade druerne ligge i kortere tid med skallerne.

Spanien

Spanien er et vinland, der mest er kendt for fyldige og frugtige rødvine. I og med at Spanien er inddelt i tre forskellige klimazoner, er der en markant forskel på rødvinene. Det betyder, at rødvine produceret i det nordvestlige Spanien er anderledes end rødvine produceret i det sydlige Spanien. Smagen skifter fra en mineralsk smag til en sødmefuld smag.

Australien

I Australien findes der ligeledes særdeles dygtige vinproducenter. De australske vinproducenter sætter kvaliteten over kvantiteten. På et tidspunkt havde australsk vin et lidt blakket ry, men i dag kan den sagtens måle sig med de bedste vine fra andre vinlande. Vin fra Australien er tilmed begyndt at få en række internationale anerkendelser verden over.

Argentina

Argentina er Sydamerikas ukronede vinkonge. Det er en vinnation med store traditioner, et godt håndværk og en eminent rødvin.