Effektive midler mod koncentrationsbesvær

De seneste år er der kommet stor fokus på neurodiversitet. Vi har fundet ud af, at vi ikke alle sammen fungerer på samme måde. Vores hjerner er forskellige og gud ske lov for det. For det er nemlig i menneskelig diversitet, at potentialet for kreativitet, nye måder at tænke på og innovation ligger. Desværre er ikke alle strukturer, institutioner eller arbejdspladser indrettet til forskellige hjerner. Her findes ofte specifikke rutiner og arbejdsmiljøer, der passer til bestemte hjerner. Hvis man døjer med koncentrationsbesvær, ADHD, autismespektrum eller andet, kan det nogle gange være op til en selv at finde metoder til bedre at kunne koncentrere sig. Heldigvis, er der mange produkter, der kan hjælpe én på vej!

Brug de metoder, der passer til dig

Er du typen, der arbejder benhårdt men bedst i stille omgivelser? Eller kan du egentlig godt koncentrere dig til møder og skoleprojekter men har bare lidt for meget energi i kroppen? Det er vigtigt du identificerer, hvad der giver dig koncentrationsbesvær, før du kan finde de bedste midler til at bekæmpe det. For eksempel kan de rigtige hørebøffer hjælpe med at dæmpe udefrakommende inputs, hvis du skal koncentrere dig i et klasseværelse eller på et fælleskontor med mange mennesker og lyde. Sansestimulerende dimseting, massagebolde eller siddepuder kan hjælpe med at skabe aktivitet i din krop under møder eller gruppearbejde, så du samtidig kan høre efter uden besvær.

Du er ikke forkert, du skal bare hjælpes på vej

Det vigtigste er, at du ved, du ikke er forkert. Vi har alle sammen forskellige hjerner, der kan forskellige ting, og som lærer og arbejder på forskellige måder. Vi må prøve flere metoder af for at finde ud af, hvad der virker for os. Sådan kan vi bedst udnytte alles viden og arbejdskraft, uden nogen føler sig forkerte. Det er i sidste ende bedst for os alle sammen.