Her er de typiske tegn på alkoholmisbrug

Er du i tvivl om, hvorvidt du drikker for meget og måske har et alkoholmisbrug? Eller kender du en, som du tror måske kunne have et alkoholproblem? Så findes der nogle typiske tegn, som er vigtige at kende.

Vi vil her komme ind på nogle af de typiske tegn på alkoholmisbrug, som du skal være opmærksom på.

Du får abstinenser, når du ikke drikker

Hvis du får abstinenser, når du ikke drikker, er det et af de tydeligste tegn på, at du har et alkoholproblem. Abstinenser kan bl.a. opleves som uro, rastløshed, svedeture og hjertebanken. Hvis du oplever et eller flere af de symptomer, når du ikke drikker, kan det meget vel være et tegn på, at du har et alkoholproblem.

Hvis du samtidig oplever, at din trang til at drikke alkohol, er større end din viljestyrke, bør du opsøge hjælp.

Din alkoholtolerance stiger

Hvis du oplever, at du skal indtage større og større mængder alkohol, for at blive påvirket, kan det ligeledes være et tegn på, at du har et alkoholproblem. I takt med at du drikker, stiger din tolerance nemlig, hvilket betyder, at du skal indtage større og større mængder alkohol, for at opnå den samme effekt.

Du mister selvkontrollen

Når man er afhængig, hvad end der er af alkohol, stoffer eller noget helt tredje, kan man opleve at miste kontrollen. Hvis du fx oplever, at du ikke selv kan standse eller nedsætte dit forbrug selvom du faktisk gerne vil, har du formentlig et problem, som bør adresseres og som kræver professionel hjælp.

Du drikker selvom det skader dig

Alkohol, særligt i store mængder, er skadeligt. Hvis du oplever negative følgevirkninger af dit alkoholforbrug, hvad end de er fysiske eller psykiske, og du ikke stopper med at drikke alligevel, er det ligeledes et tegn på, at det er tid til at søge hjælp.