Gode råd til at blive en bedre løber

Elsker du at løbe, men vil du gerne blive en bedre løber? En bedre løber kan betyde flere ting. Det kan være alt lige fra, at du gerne vil være hurtigere til at kunne løbe længere eller noget helt tredje. Lige meget hvad dit mål er, findes der flere gode råd, der kan hjælpe dig med at blive en bedre løber.

Sørg for at få nok hvile

Det er vigtigt at være fysisk aktiv. Men det er også vigtigt at sørge for at få nok hvile. Hvis du gerne vil være en bedre løber, så er det ikke en god idé at løbe hver eneste dag. Du skal i stedet sørge for, at der rent faktisk er hviledage i dit løbeprogram.

Det er en god idé at styrketræne

Mange løbere laver ikke andet end at løbe, fordi de netop elsker denne form for motion. Dog kan det være en fordel, hvis du ligeledes styrketræner i løbet af ugen. Du kan styrketræne ved brug af vægte eller med din egen kropsvægt.

Hav fokus på teknikken

Hvordan du løber, vil påvirke både din hastighed, din performance samt, hvor ofte du får en skade. Vælger du at arbejde på din teknik, vil du højst sandsynligt opnå, at du får nemmere ved at løbe.

Gør ikke altid det samme

Plejer du altid at løbe den samme rute, og tager det nogenlunde den samme tid hver dag? I så fald bør du prøve noget nyt. Det kan være, at du prøver at løbe en ny rute. Du kan også gå i gang med intervaltræning for at se, om det er noget for dig. Brug gerne et løbeur, så du kan holde øje med din performance. Find løbeure her