Sådan får du gode tandpleje-vaner

Kniber det nogle gange med at komme til børstet tænder? Har du heller aldrig brugt tandtråd? Det kan ske for alle, at man ikke lige får børstet tænder. Men det er utroligt vigtigt, at du tager dig godt af dine tænder, da det ellers kan ende med huller og andre tandproblemer. Det kan heldigvis forebygges med gode vaner. I denne oversigt får du indsigt i hvordan du kan få gode tandpleje-vaner

Gå til tandlægen

Allerførst bør vi slå fast, at visse problemer med tænderne ikke kan løses med god hygiejne alene. Hvis din mund ikke har plads til dine visdomstænder, kan tandbørstning ikke fikse det. Så er det bare om at tage til din tandlæge og få ordnet problemet. Heldigvis er disse problemer ret sjældne og mange af os kan klare os næsten et helt liv uden store indgreb. Men husk at gå til tandlægen, når du bliver indkaldt, så du kan blive gjort opmærksom på, hvis der er noget under opsejling. Du bør derudover tage dig af dine tænder hver dag, da du kan løbe ind i smertefulde problemer, hvis der kommer råd eller huller i tænderne.

Start småt

Lad os tage et enkelt eksempel. Du bør bruge tandtråd, men det er svært at få samlet motivation til det. Det er der en god grund til. Det kan være meget svært at starte fra den ene dag til den anden på en ny vane. Tænk bare på motion og sund kost. Alle gode vaner starter småt. Vores råd til at komme i gang er, at du skal bruge tandtråd på én tand. Blot en. Sæt målet så lavt, at du simpelthen ikke kan lade være med at opnå det. Dag efter dag kan du øge antallet af tænder og til sidst vil det føles som en helt naturlig del af din tandpleje-rutine.