Hvad kan du gøre for at lindre ondt i halsen?

Det er aldrig sjovt at være syg, og slet ikke hvis det så sætter sig i halsen. Det er heller ikke altid sjovt at miste stemmen eller skulle have te med honning på lager konstant for at kunne holde ud at tale med familie og kolleger. En dag med en øm hals, hovedpine og en generel utilpashed kan føles rigtig lang, og være ubehagelig at skulle komme igennem uden noget, der kan lindre det bare en lille smule. Det kan du dog råde bod på og afhjælpe på flere forskellige måder.

Gode råd behøver ikke at være dyre

Der kan være flere grunde til, at halsen er øm og derfor også mange forskellige remedier til at lindre ømheden en smule. Nogle gange er det forårsallergier, der skaber problemerne, mens halsen nogle gange kan være øm, når der er en sommerforkølelse på vej. Halsbetændelse er dog en anden sag; her er det ikke altid nok med de kendte husmor råd om varme strømper og en kop varm mælk med honning, men derimod mere lindrende midler som for eksempelvis en sugetablet eller en hostesaft, som effektivt og virksomt kan hjælpe dig på vej mod at blive rask hurtigst muligt.

Gør noget godt for dig selv, mens halsen driller

Det kan være en god ide at finde det lægemiddel, som virker for dig. For nogle er det et par dage, hvor halstabletter gør jobbet for dig, mens du bruger tiden derhjemme enten på sofaen eller under dynen på at finde tilbage til dit normale helbred igen. Andre kan opretholde en nogenlunde normal hverdag med bare en lille smule hjælp fra en sugetablet eller lidt hostesaft inden du tager afsted om morgenen eller inden du går i seng om aftenen. Sikkert er det; sørg for at gøre noget godt for dig selv.