3 gode råd til nybagte forældre

Det er en ubeskrivelig glæde at stå som forældre for allerførste gang, og man bliver overtaget af et væld af forskellige følelser. Glæde, bekymring og kærlighed. Det kan derfor være rart med råd og hjælp udefra til at navigere igennem denne nye tid. Her er tre gode råd til de nybagte forældre.

Gode ting at have

Allerede inden fødslen har du nok hørt, at det er en god idé at være godt udstyret derhjemme, inden man kommer hjem med spædbarnet i favnen. Det er også rigtigt nok, men det er ikke altid, man kan vide på forhånd, lige præcis hvad man ender med at få brug for. I den første tid med det nyfødte barn, er det en god idé at mærke efter dine og barnets behov og holde dig selv opdateret på eventuelle hjælpemidler, der kunne gøre hverdagen lettere for jer. Et eksempel kan fx være, hvis man har valgt udelukkende at amme barnet, og derfor ikke har købt modermælkserstatning. Du vil nok hurtigt komme til at opdage, at der nogle dage kan opstå problemer med amningen enten fra moderen eller barnets side. Der kan det faktisk være en stor befrielse at have en plan B klar på hylden, så køb modermælkserstatning så du er forberedt, og så spædbarnet ikke skal gå sulten i tilfælde at komplikationer med brystet. Et andet godt hjælpemiddel, kvinder der ammer kan få gavn af, er en ammepude, der kan gøre det mere behageligt at sidde med barnet, imens man ammer.

Vær åben over for hjælp

Det er en kæmpe livsforandring at blive forælder, og du vil opleve udfordringer, som du aldrig har prøvet at stå med før. Om man er alene eller to om det, kan det stadig være rart derfor at få hjælp udefra. Det kan være hjælp fra en der selv har børn, og derfor har god erfaring. Man får superkræfter af at blive forælder, og man kan klare meget mere end man nogensinde havde forventet af sig selv… men alle har brug for hjælp en gang imellem.

Hvil når barnet sover

Babyen er endelig faldet i søvn, og du er fri til at gøre, hvad du vil. Det er ikke nu, du skal ordne de pligter, du ikke har haft tid til. Læg dig ned og slap af eller sov, for du har også brug for hvile til at kunne fungere. Pligterne må vente!