Hvorfor er lydbøger gode for dit barn?

Lydbøger er blevet det nye sort. For flere mennesker er det et essentielt redskab, når der skal pendles i toget, eller den lange biltur skal overstås. Men faktisk så er lydbøger ikke forbeholdt de voksne. Der er mange gode grunde til, at du skal få dit barn til at lytte med på lydbøger. Det kan du læse mere om her. 

Fantasien får vinger 

En stor fordel ved lydbøger er, at selvom dit barn måske ikke kan læse, så kan de sagtens lytte med på lydbøger – Find de bedste lydbøger til børn mellem 0-2 år her. Ved at afspille en lydbog, så kommer barnet automatisk til at give fantasien vinger, og samtidig kan lydbøgerne også styrke barnets læselyst. Billederne fra fortællingen skabes nemlig i hjernen, frem for at være givet i forvejen fra diverse digitale skærme. Lydbøger kan altså med stor fordel stimulere barnets fantasi, hvilket kan gavne barnets måde at tænke anderledes på. 

Stilhed og koncentration 

Der er fuld fart på i løbet af en dag. Barnet er måske i skole eller daginstitutioner, hvor der er masser af aktiviteter, socialisering og meget andet. Oftest kan det være fristende at fodre barnet med en IPad efter en lang dag. Men her kan lydbøger faktisk være et godt frirum for dit barn. Afspil en spændende lydbog og lad barnet koble helt af i sofaen eller andet dejligt sted. Det kan også være en god idé at bruge lydbøger som godnatlæsning. Her kan barnet falde i søvn, imens de lytter til historien, og er godt på vej til drømmeland. 

Der er rigtig mange gode fordele ved at dit barn lytter til lydbøger. Det kan bruges som et redskab, der kan øge dit barns læsefærdigheder, få fantasien til at flyve samt være med til at barnet kan koble af uden en Ipad.