Så tidligt kan du få oplyst kønnet på dit ufødte barn

Gravid mave

Der er stor forskel på, hvordan par, der venter barn, ser på det at få kendskab til barnets køn. Der er mange, der gerne vil have det at vide tidligst muligt, mens andre slet ikke vil vide det. Vil du gerne vide, om du skal være forælder til en dreng eller pige, er det dog muligt.

De fleste ved, at det er muligt at få udført en kønsscanning, hvilket man kan få gjort fra uge 14. Her vil der være tale om en tidlig kønsscanning, da det er det tidligste tidspunkt, hvor man vil kunne se de ydre kønsdele og dermed få kendskab til kønnet.

De fleste vælger at få en kønsscanning

En stor del af de par, der venter barn, beslutter sig for at få udført en kønsscanning. De fleste af dem, der gør det, får den også udført så snart, de kan. Det skyldes naturligvis, at de er meget nysgerrige efter at vide, om det er en dreng eller pige, de venter sig.

Har man ikke lyst til at vide kønnet, skal man dog ikke føle sig tvunget, da man ikke har pligt til at få det oplyst før tid. Til trods for dette, er der mange, der vælger at få en kønsscanning, så de kan finde ud af, om de skal være forældre til en søn eller datter.

Kønsscanning er ikke den eneste mulighed

Der er mange, der synes, at det er lang tid at skulle vente til uge 14, før de kan få udført en kønsscanning. Derfor er der også mange, der leder efter en løsning på, hvordan de kan få kendskab til barnets køn før dette.

Heldigvis er det muligt, da man kan få udført en kønstest, der gør det muligt at få kendskab til sit barns køn ud fra en blodprøve. En sådan test vil du kunne få udført fra graviditetsuge 10+0, mens svaret kan gives efter blot to arbejdsdage fra graviditetsuge 11+4.

En løsning, der vinder mere frem

I og med, at der er mange forældre, der har et stort ønske om at vide, om de skal have sig en dreng eller pige, vinder denne type test mere og mere frem. Det er bl.a. noget, der gør sig gældende for EVITA TEST, der er en af de mest populære løsninger.

Løsningen er populær, da man kan få svar 3-4 uger tidligere, end man ville kunne få fostrets køn bestemt ved en scanning.