Hvordan passer vi på børnene i skilsmissen?

Når forældre gennemgår en skilsmisse, er det ofte deres børn, der lider mest. Kampe om forældremyndighed, flytning og økonomisk stress kan alle tage hårdt på et barns følelsesmæssige velbefindende. Derfor er det vigtigt, du opprioriterer dit barn, når du gennemgår en skilsmisse. Her er nogle tips til, hvordan du kan hjælpe dine børn med at klare skilsmissen og sikre, at de stadig føler sig elsket og støttet.

1. Tal med dine børn om, hvad der sker

Skilsmisse kan være en forvirrende og overvældende tid for skilsmissebørn, så det er vigtigt at holde dem underrettet. Forklar, hvorfor I bliver skilt, og forsikre dem om, at de ikke er ansvarlige. Hold kommunikationslinjerne åbne, så de føler sig trygge ved at komme til dig med eventuelle spørgsmål eller bekymringer. De kan måske også rumme en del bekymringer, om de gerne vil snakke om. Måske det i nogle tilfælde kan være nødvendigt at få dit barn til en terapeut eller psykolog, hvis skilsmissen har været slem. Det kommer naturligvis an på hvor gamle dine børn er, og om de vil kunne forstå situationen. Men i de fleste tilfælde vil det være bedst, hvis du kan kommunikere ud til dine børn, om hvad der foregår. 

2. Du må ikke tale dårligt om din eks foran dine børn

Det kan være fristende at give dine børn luft for din eks, men du skal altså modstå trangen. Ikke alene er det uretfærdigt at tale negativt om den anden forælder foran dit barn, men det vil også bare få dem til at føle sig fanget i midten. Han eller hun vil føle, at de skal tage parti, og det er ikke fair. Selvom hvis din eks har været uretfærdig, så skal du ikke lufte dine frustrationer ud til dine børn. Hvis du har brug for at give luft, gør det over for en ven eller terapeut – ikke over for dit barn. Det er bedst at holde den gode tone overfor dit barn omkring din eks, så I fremadrettet kan holde en nogenlunde forhold mellem jer. 

3. Prøv at opretholde en vis stabilitet for dine børn

Skilsmisse kan være en stor forandring for dine børn, så prøv at opretholde så meget stabilitet i deres liv som muligt. Hvis de er vant til at bo i ét hus, så prøv at lade dem blive boende der, hvis det er muligt. Hvis de skal flytte, skal du hjælpe dem med at føle sig godt tilpas i deres nye omgivelser ved at indrette deres værelse, som de kan lide det, og sørge for, at de har alle deres yndlingsting. Hvis det er muligt, så lad dem blive på den samme skole og fortsætte med deres normale aktiviteter. Jo mere stabilitet du kan give dem, jo bedre vil dine børn få det. Selvom I gennemgår en skilsmisse, så skal dine børn føle, at alt stadigvæk er okay.