Stole i børnehøjde: Derfor er børnestolen det perfekte design til dine unger

Kan du huske, hvordan verden så ud i børnehøjde? Godt, smukt og funktionelt møbeldesign til børn trender som aldrig før. Og der er adskillige, fine grunde til succesen. Den klassiske barnestol giver eksempelvis barnet ejerskab, god komfort og sikkerhed. Desuden ser stolene vanvittigt lækre ud. Læs med her og bliv klogere på en verden af hotte børnestole.

En stol med de rigtige proportioner

Små kroppe passer til små stole. Faktisk er der ikke meget at rafle om. Derfor er børnestole først og fremmest et spørgsmål om komfort.

Giv dit barn god støtte i dets læringsprocesser: Ved tegnebordet, dukkehuset eller foran fjernsynet. Når vi sidder, skal musklerne slappe af, så de ikke kompenserer men restituerer. Dit barn har sikkert fløjet rundt, danset, hoppet og kravlet. Så nu er det tid til ro.

Stolen skaber et helle, som er forbeholdt barnet. Den bliver nærmest et lille ritual: “Gå hen på din stol skat, så kommer jeg med frugtskålen”.

Min stol

Barnestole er designet således, at de kun er for børn. Og det er lidt sejt. Tænk at have sin helt egen stol.

På den måde får barnet ejerskab over sit første møbel. Det kan skabe refleksioner om æstetik, behov og ejerskab. Vil barnet eksempelvis låne sin stol ud til en legekammerat. Dette kan afføde mange gode snakke.

En dansk designtradition, der er værd at hylde

Samtidig har vi i Danmark en smuk tradition for at designe børnemøbler og smukt legetøj. Hvem kender eksempelvis ikke de fine, små slagbænke eller de flotte aber i træ?

Dette er en tradition, der med stolthed kan føres videre: En grundlæggende respekt for godt design til de små.

En barnestol til enhver smag, ethvert hvem og ethvert barn

Alle hjem er forskellige. Og det er børnestole også.

Elsker du strømlinede, enkle konturer? Eller holder du af den gyldne, lune farve i egetræ?

Vi er så heldige, at designere i årtier har beriget os med flotte fortolkninger af børnestolen. Så det er egentlig bare at dykke ned i designhistorien og finde sin favorit.

De forskellige årtier har forskellige bud: Halvtredserudgaven i egetræ, halvfjerdsermodellen i laminat, den i stål fra 10’erne og et helt nyt design i praktisk genbrugsplast.

Lige meget hvad, kan stolene holde til fedtede fingre. Og det dejlige ved børnestole er, at de gerne går i arv. Så det er virkelig designet, der holder.